(14.03.2005) Elin Bjørnarøy fikk fin plassering i Seriekonkurransen 14.3.05

Action hele tiden. Les artikkelen fra Ungsporten i BA
- Det som er spennende med turn er at det er action hele tiden, synes Elin Bjørnarøy (14).
Foto: Geir Dillan Elin Bjørnarøy (14) hopper på bommen i helgens seriekonkurranse i turn.
Av: Kim Eikefet

Søndag turnet hun i en lokal seriekonkurranse i Turnkassen. Til tross for en fin plassering, var hun ikke helt fornøyd, spesielt ikke i skranke.
– Jeg hadde to fall, forklarer 14-åringen.

IKKE FLIKK-FLAKK
I bom ble det en liten miss også. Elin skulle egentlig ta flikk-flakk, men valgte å la være.
– Jeg burde ha gjort det, men ble forvirret. Det ble helt feil i hodet, forklarer hun.
Tidligere har hun tatt flikk-flakk på bom mange ganger, men Elin forteller at noen ganger, så blir man rett og slett bare nervøs for å gjøre enkelte ting.
– Det er bare den jeg har problemer med. Men det er det som er spennende med turn, å våge å gjøre ting, smiler Bergens Turnforening-jenten.
Elin har turnet i fem år, kortere enn mange andre konkurranseturnere. Likevel holder hun et høyt nivå, og 14-åringen tror hun kommer til å fortsette lenge.
– Det skjer noe nytt hele tiden, så jeg blir ikke lei, fastslår hun.

TROPPSGYMNASTIKK
I klasse III tok Linn Ringdal (16) seieren. Hun syntes konkurransen gikk helt greit.
– Jeg hadde en liten miss i skranke, men stort sett har det gått bra, synes hun.
Mange konkurranseturnere velger å gå over til troppsgymnastikk når de blir eldre. Det har Linn også gjort, og derfor har det ikke blitt så veldig mye ren turntrening i det siste.
– Jeg har trent litt mindre, men når jeg blir lei av konkurranseturn, er troppsgymnastikk en perfekt løsning, smiler 16-åringen.