Apparatturn: Nasjonal Rekruttkonkurranse 2013

Juliane Tøssebro (11), Sara Davidsen (11) og Julie Erichsen (12) stilte for Bergens Turnforening i årets Nasjonale Rekruttkonkurranse som ble arrangert på Elverum i helgen. 72 11-åringer og 34 12 åringer deltok i jenteklassene.
Jentene våre skulle starte med bom og frittstående om lørdagen og hopp og skranke om søndagen.

Bom

Juliane var først ut av våre. Hun har gått kraftig opp i vanskenivå og gjør nå bl.a. både smetterling og baklengs salto. Dessverre ble det 3 fall på Juliane og karakteren 8.25.

Deretter var det Sara sin tur. Hun har også lagt inn et par bonus-elementer siden sist som flikk-flakk x 2 og salto med helskru som avsprang. Dessverre ble det 3 fall og mange ustøheter på henne også, men hun får alle elementene sine godkjent, inkl. hoppene og får karakteren 10.30.

Julie hadde en bedre dag på bommen. Også hun gjør vanskeligere elementer nå som sidesalto og baklengs salto. Hun står på alt og med karakteren 11.7 blir hun best av våre.

Frittstående

Juliane kjører knallbra og får karakteren 12.55 som er ny rekord. Hun har virkelig fått dreisen på øvelsen sin.
Sara følger på og også hun kjører ganske bra. Karakteren blir 12.2.
Julie gjør ingen store feil men får litt mer trekk i utførelse og får karakteren 10.75.

Jentene har fortsatt sine beste apparater igjen og har ikke mistet helt motet før søndagens konkurranse.

Hopp

Alle jentene gjør nå kroppert Tsjukahara. Først ut er Juliane som faller og får 11.4.
Deretter er det Sara som kun har en liten ustøhet i landingen og får 12.1. Julie gjør også et bra hopp og får karakeren 12.05. De blir beste lag sammenlagt i hopp.

Skranke

For første gang skal alle jentene gjøre dobbel engelskmann som avsprang. Kun Julie har gjort dette i konkurranse tidligere.
Juliane er først ut og gjør en ganske bra øvelse. Litt trekk i utførelse her og der men klarer såvidt å stå i landingen. Karakteren blir 11.35.
Sara følger på. Hun får overbalanse etter såle og faller. Dobbel engelsmann ender i fall på ryggen og karakteren blir dessverre bare 9.8.
Julie er best av våre i skranke men får dessverre ikke vist det idag. Hun faller etter fritt til håndstående og Anatol tar henne. Karakteren blir 10.6.
En ganske stor nedtur i det som skulle være et av våre beste apparater. Det positive er at de gjør stadig vanskeligere elementer og da kan det slå begge veier.

Alt i alt kunne konkurransen gått bedre men det positive er at jentene øker i vanskelighetsgrad. Julie endte til slutt på 7. plass, Sara på 10. og Juliane på 14. Totalt kom laget på en 5. plass.

Til helgen reiser jentene på sin første internasjonale konkurranse og da skal de for første gang dømmes etter FIG reglement.
Vi gratulerer jentene med en flott innsats og ønsker lykke til i Stockholm!