Orientering: Ærestegn

På avslutningen av Klubbmesterskapet i Sprintorientering på Bønes kirke i går ble det delt ut ærestegn til Ingjerd Sognnæs. Les begrunnelsen her

O-gruppen anbefaler at Ingjerd Sognnæs tildeles Den Hvite sløyfe for å ha gjort en fremragende innsats som idrettsutøver og representant for O-sporten og for Bergens Turnforening.
Ingjerd figurerte i dagspressen allerede i 1964 og det tok ikke lang tid før hun var på toppen av resultatlistene i orientering. Den gang representerte hun Bergens Skilag.
Etter å ha løpt Bedriftsorientering noen år kom hun til Bergens Turnforening i 1991,
da døtrene hennes ble nybegynnere i klubben.
Allerede i 1992 ble hun både Kretsmester og Vestlandsmester i aldersbestemte dameklasser.
Siden har det til sammen blitt 8 Kretsmesterskap og 6 Vestlandsmesterskap i disse dameklassene!
Det som er enda mer imponerende er at hun har tatt 9 førsteplasser på O-festivalen, som er Norges største orienteringsløp, og til sammen 17 Norgesmesterskap for veteraner!
Hun har også deltatt i flere verdensmesterskap for veteraner, og har hele tiden kjempet i toppen av resultatlistene.
I tillegg kommer alle de utallige løp hun har deltatt på her hjemme, og deriblant bør nevnes flere overlegne seire i Sørlandgaloppen!
Ingjerd har også vært en meget habil stafettløper, og laget hun var med på vant 3 år på rad D50 klassen i Norgesmesterskapet for veteraner. Stafetthøydepunket var imidlertid da de 3 damene i klasse D120 vant O-festivalen ved Sognsvann i Oslo i 2005!
Ingjerd stiller også fremdeles opp på stafettlag hvis vi trenger dameløpere i 19 års klassen, hvor vi fremdeles hevder oss helt i toppen, her på Vestlandet!
Ingjerd har også arrangert skolesprint, hvor vi fikk 28 kompass i "premie" fra O-Forbundet!
Ingjerd fikk den blå sløyfe i år 2000, og fortjerner nå, etter vår mening, en ny utmerkelse!

..........................................
O-gruppen Bergens TF