(18.04.2008) Klare for Glade RG-dager i Asker!

I dag reiser 32 individuelle gymnaster og 5 tropper fra Bergens Turnforening for å delta på årets største RG-arrangement i Asker! Der skal de konkurrerer mot rundt 400 andre individeulle gymnaster og over 100 tropper. Alle aldersgrupper er med, men for rekruttene er denne konkurransen spesiell, da den regnes som et uoffisielt NM for denne aldersgruppen. Alle gymnaster ønskes lykke til!
Fra Bergen deltar 2 seniorgymnaster, 12 juniorer og 2 juniortropper, 10 rekrutter og 2 rekrutt tropper og 8 minirekrutter og 1 minirekrutt tropp.

I tillegg reiser en rekke trenere, dommere og en stor heiagjeng med foreldre over fjellet.

Det er mange sterke rekruttgymnaster i Bergenstroppen, og det blir spennende å se hvordan de klarer seg i konkurranse med gymnaster fra resten av landet. Rekruttene har 2-kamp, 3-kamp og 4-kamp på lørdagen. De beste kvalifiserer seg til finalene i de ulike redskapene som går på søndag.

For junior- og seniorgymnastene er konkurransen en Norgescup. For juniorene er dette siste mulighet til å kvalifisere seg til individuelt NM i Tromsø i mai.

Lørdag kveld er det veninnekveld og Norsktoppen, en uhøytidelig konkurranse der de beste gymnastene konkurrerer med litt andre regler enn i vanlige konkurranser.

I løpet av arrangementet deles det også ut en rekke utmerkelser til gymnaster og trenere.

Vi ønsker lykke til med arrangementet, og håper at Bergenstroppen får en flott helg i Asker!

Vi kommer tilbake med resultater og bilder fra konkurransen.

Saken er laget av astrid.holte@fmho.no