Klart for Landsfinale i Bergen!

Bergens Turnforening står som arrangør når landsfinale i rytmisk gymnastikk arrangeres for andre gang helgen 20.-21. november. Landsfinalen består av både individuell 2-kamp og lagkonkurranse mellom regionene i Norge. Velkommen i Turnhallen for å se norgeseliten i aksjon!
Landet er delt inn i seks regioner, og fem av dem stiller på helgens konkurranse. Alle gymnastene deltar i den innledende runden lørdag. De fire beste lagene går videre til semifinalen søndag, mens de to beste går til finalen søndag ettermiddag.

Følgende regionslag og kretser el påmeldt på landsfinalen i rytmisk gymnastikk 2010:

Regionslag 1: Oslo, Akershus
Regionslag 2: Østfold
Regionslag 4: Rogaland
Regionslag 5: Hordaland, Møre og Romsdal
Regionslag 6: Sør Trøndelag, Troms

Hvert regionslag består av inntil 24 gymnaster, hvorav inntil 4 gymnaster i hver av klassene:
senior internasjonal klasse, senior nasjonal klasse, junior internasjonal klasse, junior nasjonal klasse, yngre junior og rekrutt.

I innledende runde kjører alle gymnaster 2 programmer hver. I semifinalen og finalen kjører hver gymnast på de kvalifiserte lagene ett program hver. En gymnast kan ikke kjøre samme program i finalen og semifinalen.

2009 var første gang det ble arrangert landsfinale i rytmisk gymnastikk, den gang i Tromsø. Det ble en svært spennende konkurranse, der 3 regioner kjempet om den siste plassen i finalen sammen med region 1 Oslo/Akershus. Det ble region 6 Troms/Sør-Trøndelag som gikk til finalen, og endte på 2. plass etter Oslo/Akershus. Hordaland/Møre Og Romsdal tok bronseplassen.

Vi ønsker alle regionene og tilskuere velkommen til en spennende helg i Turnhallen!