Sølv til RG-jentene i landsfinalen!

Vår region tok en flott sølvmedalje i landsfinalen rytmisk gymnastikk i Rakkestadhallen denne helgen. Det flotte resultatet kom etter en jevn og flott laginnsats. Hele 15 gymnaster fra Bergens Turnforening deltok i helgens konkurranse. Vi gratulerer!
Landsfinalen er en konkurranse mellom regionene i Norge. Vi er med i region 4 sammen med de andre klubbene i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. 22 gymnaster fra region 4 deltok på konkurransen, hvorav 15 fra Bergen Turnforening, 4 fra Hødd og 3 fra Fana.

Konkuransen besto av innledende runde på lørdag og semifinale og finale på søndag. Region 1 med både Asker og Njård var store favoritter til gullet. Men vi var veldig spent på om vi kunne klare å gjenta fjorårets sølvmedalje.

Etter innledende runde lørdag var det helt jevnt mellom region 2 (med blant annet arrangørklubben Skjeberg), og vår region. I semifinalen gjorde våre gymnaster en kjempeinnsats, og klarte dermed å ta seg til finalen. Dermed var sølvmedlajen sikret!

I de individuelle konkurransene i den innledende runden på lørdag var det også mange flotte resultater og flere pallplasser på våre jenter.

4. plass til Pia
Pia Hiis Berg tok en flott 4. plass i rekruttklassen, Hedda Hansson som er ett år yngre tok en fin 9. plass i samme klasse.

Bronse til Marie
Marie Handal tok bronsemedlajen i klassen for yngre junior, mens Sandra Iversen tok 6. plass.

5. plass til Rebecca
Rebecca Rognaldsen Olaisen tok 5. plass i en tøff junior internasjonal klasse. Rebecca hadde to veldig gode kjøringer der hun oppnådde 19 og 20 i karakter. Berentine Eeg Nilsen tok 6. plass. I junior nasjonal klasse tok Marie Galtung Døsvik en 6. plass.

Sølv til Sara og bronse til Mathilde
I senior nasjonal klasse tok Sara Tønnesen sølv og Mathilde Charlotte Fagerås bronse. I senior internasjonal klasse tok Eirin Nordli Edinsen en 6. plass, mens Guro Holte Igesund gjorde et flott come-back på RG-teppet etter 1,5 års fravær.

En stor heiagjeng fa Bergen koste seg på tribunen og heiet fram gymnastene våre!