Rytmisk gymnastikk: Pokalkonkurransen 2011

Det var stort engasjement og mye kreativitet blant gymnastene som deltok i årets pokalkonkurranse i rytmisk gymnastikk i Laksevåghallen.
Selvlagde programmer
Den årlige pokalkonkurransen er alltid underholdende og spennende, og gymnastene har selv laget program og valgt musikk og kostymer.

Det var 26 på startlisten, og noen stilte to eller flere sammen. Både Bergens Turnforrening, Fana IL og Laksevåg TIL var representert med gymnaster i ulik alder.

Stor kreativitet
Her var stor bredde på innslagene, og vi fikk oppleve alt fra engasjerte brannsupportere, mystisk heks, en cheerleader med flotte dusker, cowgirls og andre cowboyer, Tom & Jerry, flere spretne mus og katter, yndige sommerjenter, albansk bryllupsdans, 1001 natt, greace, en sjarmerende super heroe, markering av 22.juli 2011 og mye mer.

Dere skal vite at vi gråter med dere
Ti av innslagene gikk videre til finalen, og Eirin Nordli Edinsen og Sara Tønnesen fra BT gikk av med en velfortjent seier med sin sterke markering av terrorangrepet 22. juli. I svart og hvit kjole som illustrerte både sorg og håp, og med Norgesflagg og roser som virkemidler tok de med seg publikum på en verdig markering til rapperen Steffen Rønhovde sin flotte tekst og sterke rytme som handler om det som skjedde i sommer og tankene og følelsene vi alle har jobbet med. Rappen og dansen sluttet med statsminister Stoltenbergs ord; "Dere skal vite at vi gråter med dere". Eirin og Sara fikk også prisen for mest stemningsfulle innslag.

Tom & Jerry
På andreplass kom Marie Handal og Sandra Iversen fra BT med et fartsfylt og lekent innslag som Tom & Jerry. De fikk dessuten prisen for best korreografi.

Grease
På en fortjent tredjeplass kom Marie Galtung Døsvik og Rebecca Rognaldsen Olaisen inspirert av musicalen Greace, og de tok nesten pusten fra publikum med et feiende innslag med energifulle sprang og hopp. De høstet også prisen for beste helhet.

Resultater
Plasseringene ble som følger:
1. plass: Eirin Nordli Edinsen og Sara Tønnesen, BT
2. plass: Marie Handal og Sandra Iverseng , BT
3. plass: Marie Galtung Døsvik og Rebecca Rognaldsen Olaisen, BT
4. plass: Berentine Eeg Nilesen, BT
5. plass: Tiril Liu Borthne Hvidsten, BT
6. plass: Victoria Fagerås, BT
7.plass: Pia Hiis Bergh og Pauline Krohn Næss, BT
8.plass: Emma Lillebø, BT
9.plass: Emilie Midttun, Fana IL
10. plass: Veronica Haugen, Fana IL

I tillegg ble følgende priser delt ut:
Mest imponerende balanseelement; Tiril Liu Borthne Hvidsten, BT
Beste sprang: Berentine Eeg Nielsen, BT
Beste korreografi: Marie Handal og Sandra Iversen, BT
Kuleste innslag: Hedda Hansson og Siri Elisabeth Rognaldsen, BT
Beste helhet: Marie Galtung Døsvik og Rebecca Rognaldsen Olaisen, BT
Mest elegant: Elisabeth Bjorvand, BT
Mest gjennomførte stil: Miriam Anzjøn, BT
Konkurransens største smil: Marianne Hope, Ingrid Eeg Nielsen, Amalie Riise, Leah Kofoed, Maren Henneli, Maria Oen og Sofie Hereide, Fana IL
Mest entusiastiske: Victoria Fagerås, BT
Mest stemningsfulle program: Eirin Nordli Edinsen og Sara Tønnesen, BT

Tusen takk!
Vi takker alle utøvere som var med og gjorde dette til en kreativ konkurranse med fantastisk underholdning. Takk også til Laksevåg TIL for et flott arrangement.