RG Basis- og Sommersamling i Mandal 2013

Norges Gymnastikk og Turnforbund har arrangert basis- og sommersamling i Mandal 4.-8. august 2013 med ca. 80 gymnaster fra hele landet. Treningssamlingen har lagt vekt på basistrening; generell grunntrening, teknikktrening og koordinasjon. Samlingen arrangeres parallelt med Landslagssamling / Sommersamling 2013.
Årets basis- og sommersamling ble arrangert av Norges Gymnastikk og Turnforbund i Mandal.

Det ble gjennomført to treningsøkter hver dag der noe av treningen foregikk utendørs.

Gymnastene trente 5-6 timer hver dag med profesjonelle trenere. Trenere på årets Basis- og Sommersamling har vært Bozena Pietura, Elizabeth Paysieva, Andrzej Cendrowaki, Marie Moltubakk, Nedelina Nedelcheva, Stela Sultanova, Camilla Ulsakerhaugen, Sara Bornati og Maria Garcia-Trio. I tillegg hadde TKRG denne gangen fått inn en russisk trener.

Elizabeth Paysieva, tidligere internasjonal gymnast, holdt foredrag om sine erfaringer og hva det kreves å være på topp.

Gymnastene har overnattet på Furulunden skole. Det har vært veldig sosialt og gymnastene har blitt bedre kjent.

Artikkel på Norges Gymnastikk- og Turnforbund: